Rental apartments Gruven from the outside, Östra Färdkällan, Sälen

Gruven

Här kan du läsa mer om vårt hus i Gruven, Östra färdkällan. Vill du snabbspola till våra gallerier så klickar du här. Har du redan nu bestämt dig för att hyra hos oss så kan du kolla bokningsläget och förboka här. Bortsett från den generella beskrivningen av stugorna, nämligen komplett kök, mikrovågsugn, kyl/frys, diskmaskin, kabel-TV, trådlöst nätverk (Wifi), bastu, dusch och toaletter (kaklade), öppen spis med ved, torkskåp, motorvärmaruttag, skidställ, laddstation för elbil finner du här annan mer specifik information om huset och lägenheterna i Gruven.

Läget

I Gruven har vi vår fjällstuga med tre lägenheter (Vägbeskrivning). Den ligger vackert i sydvästsluttning i området Östra Färdkällan, beläget mitt emellan Högfjällshotellet och Tandådalens östra liftar. Slalombackar, restauranger, pubar, barer, bistro, affärer, ICA, badanläggning, biograf, skiduthyrning och mycket mer finns inom en kilometers avstånd från stugan. Å andra sidan börjar längdåkningsspåren inpå knutarna. Med andra ord är det inte långt till friluftslivet.

Om huset och lägenheterna i Gruven

Tre lägenheter à 8 bäddar i timrad stuga, vackert belägen vid Östra färdkällan i Sälenfjällen, mellan Högfjällshotellet och Tandådalen. Varje lägenhet har åtta bäddar i fyra sovrum/sovloft och är utrustade som ovan. Med andra ord finns bekvämligheten inom räckhåll. Självklart är huset klimatsmart uppvärmt med bergvärme. De övre lägenheterna (A och B) har två sovrum med våningssäng samt ett sovrum och ett sovloft med vardera en dubbelsäng. Dessutom finns ett stort och rum med öppen spis att mysa i. Förutom den mysiga interiören ligger solverandan i sydvästläge. Storleken på lägenheterna är 75 kvm. Lägenhet A är djurfri.

Den nedre lägenheten (C) har två sovrum med dubbelsäng samt två rum med våningssäng. Även här finns ett stort mysigt rum med matplats, öppen spis, TV samt kök. Även denna uteplats har sydvästläge med goda chanser för solsken. Lägenheten är 85 kvm.

Utförsåkning, längdskidåkning, naturpromenader och cykelleder nära Gruven

Skidbussar mellan liftanläggningarna går 150 meter från huset. Å andra sidan startar längdskidåkningsspåren precis utanför dörren, cirka tio mil spårat. Vill du delta i något av de olika Vasaloppen är det hos oss du ska hyra. Det är oftast bokat hos oss, så var ute i god tid. När det inte är skidsäsong finns fantastiska fjällvandringsstråk, en artrik fjällvärld att upptäcka när marken är bar. Dessutom är vårt boende en perfekt startplats om du vill delta i cykelvasan.

Familjevänligt och barnvänligt boende i Gruven

Östra färdkällan, där vår stuga i Gruven ligger, är mycket lugnt och barnvänligt och inbjuder till pulkaåkning och snögubbsmakeri för de små. Å andra sidan ligger högfjällshotellet ett stenkast bort om man är mer road av nattliv, after-ski, restaurangmat etc. Karta till huset finner du här.

Runt hörnet finns:

Sälens by (12 km):

Högfjällshotellet, HC (1 km)

Lindvallen (7 km)

Övrigt i trakten

För en mer detaljerad lista hänvisar vi gärna till vår länksida.

Du är alltid välkommen till Snickar M Andersson stuguthyrning i Sälen


Rulla till toppen